GP plockar SD-poäng

I en artikel idag i västsveriges största konservativa rättesnöre, GöteborgPosten, hyllar man i försiktiga ordalag att poliser slänger ut tiggande romer ut ur landet. Artikeln ackompanjeras av att krönikören Peter Lenken punktvis försöker rationalisera handlandet med att antal argument som kunde ha skrivits av vilken raljerande sverigedemokrat som helst. Självklart lägger han avslutningsvis in en brasklapp om att ”det inte känns riktigt bra”.

Fyfan.

Aftonbladet 6 september 2010.

Klicka för större bild

Annonser

11 reaktioner på ”GP plockar SD-poäng

 1. Vadå SD? Väck med tiggarna! Detta rör sig ju inte ens om svenska medborgare, ingen i Sverige ska behöva tigga och detta är inget annat än organiserad brottslighet.

  Vi har till och med en lag att luta oss mot. Väck med dem!

 2. Skönt att polisen äntligen börjar rensa bort tiggarna från stan. På vissa ställen kan man knappt gå en meter utan att bli antastad av tiggare.
  Dom borde ta killen som ofta åker mellan gamestaden och centralstationen och tigger på spårvagnen hållandes ett plakat.

 3. Skriv gärna lite mer utförligt vad i denna nyhet som du tycker förtjänar ett ”Fy fan”. Som det är nu framstår du som helt irrationell.

 4. Jag förstår inte hur det skulle vara SD-retorik i detta? Jag tycker inte heller att man ska ha tiggare på gatorna. Det är ett osnyggt inslag i en demokrati.
  Och att man skickar hem folket står ju bevisligen i linje med lagen. Man får ju, precis som polisen i inslaget säger, istället jobba på att ge de fattigaste i EU en drägligare tillvaro, utan att behöva tigga.
  Är det dessutom så att de tigger för att någon annan ska sko sig, så är ju enbart det ett argument gott nog att avbryta det hela.

 5. Det är alldeles rätt att polisen kastar ut de tiggande zigenarna och det är knappast speciellt upphetsande att GP rapporterar om detta.

 6. På vilket vis anser du att det här skulle vara att ”plocka SD-poäng”?

  Är det så illa att polisen ingriper för att motverka brottslig verksamhet och rensar upp lite på våra gator? Om det nu, enligt dig, inte är något problem, varför fortsätter dessa ”tiggare” finnas på våra gator? Eller är det det faktum att Lenken tycker att det är konstigt att skänka utan att ifrågasätta vart pengarna går?

  Förvisso kan jag tycka att dessa poliser skulle kunna jobba med viktigare frågor, såsom att lösa ouppklarade brott, sätta dit lite grövre brottslingar m.m. men att bara blunda för något som bevisligen är fel är väl aldrig en bra väg att gå?

  Se nu inte denna frågeställning som ett personligt påhopp utan en i all nyfikenhet vänligt ställd fråga.

 7. Gp plockar inga som helst SD-poäng,det gör däremot tiggarna så här nära valet oavsett vad GP skriver.På sextiotalet var det mer ordning och reda i det här landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s