De nya Feministerna?

Jag skall erkänna att jag har gått omkring med ett småflin på läpparna hela dagen efter moderaten och feminsten (!) Hillevi Engström utpel i svenskan i morse. Det började ju egentligen förra veckan med Per Schlingmans varning om kvotering i styrelserummen vilket föranledde upphetsade kommentarer från moderata kollegor i riksdagen några dagar senare.

Men idag blev det alltså Hillevi Engström som fick utveckla denna linje på ett något tydligare sätt och I Lantz i P1 satt hon och förklarade hur ”könsmaktsordningen består”. Annika Lantz själv var tydligt mycket road över att få tracka Annika för detta. Vem hade inte varit det?

Jag minns efterdebatten av Evin Rubars Könskriget när det begav sig för fem år sedan. Efter det var feminism stämplad som vänsterextremism byggd på ”flummiga”, sociologiska och ovetenskapliga forskningsmetoder med Eva Lundgren i spetsen som förde häxjakt på män. Jag minns hur omöjligt det var att försöka diskutera saken på en vettig nivå och hela landet översköljdes av en antisossevåg som var rätt pinsam att beskåda, pinsam för att den var så banal och fördummande.

Men nu har även ledningen för Moderaterna förstått sakernas tillstånd. Tycker de är värda ett stort grattis, bättre sent än aldrig! Hur deras väljare tänker just nu skall bli kul att få höra, svänger de lika snabbt eller blir det tyst ett tag framöver? Det finns ju dock alltid hårdnackade naziliberalister som vägrar ge upp men de övrigas rationaliseringar blir mycket roande att få ta del av, speciellt av de som spydde galla för fem år sen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s