När makten anpassar sig


I dagens DN intervjuas Gellert Tamas och Lena Sundström  som  gett ut böckerna ”De apatiska” och ”Världens lyckligaste folk” om främlingsfientlighet i dagens Sverige. De tsägs en del intressanta saker i artikeln, bland annat om den forskning  som visar att främlingsfientliga missnöjespartier har svårast att göra sig hörd i länder där höger-vänster-polariseringen är tydlig. Gemensamt för de nordiska ländernas politik de senare åren är att de gått mot mitten samtidigt som klassklyftorna har ökat och det är då som sverigedemokraterna har vuxit sig starkare. Jag ser också att det har att göra med det som skett i Vellinge där Moderaterna har skött sverigedemokraternas roll och motat varenda flykting vid kommungrinden. Hade inte det alternativet funnits så hade givetvis SD haft sin roll även i denna skånekommun.

– Vi måste våga lyfta på locket, det är det de alltid säger, inflikar Gellert Tamas. Men det är inte det de menar. De menar bara att vi ska prata om invandrare som monster. Gör vi inte det anser de att vi inte har lyft på locket.

Hans bok ”De apatiska” handlar om en riktig locklyftning. Om hur politiker, tjänstemän och byråkratin själva tillsammans målar upp en bild av främlingen som så monstruös att han är beredd att förgifta sina egna barn. Bara för att få stanna ”i vårt fina land, Sverige

Annonser

5 reaktioner på ”När makten anpassar sig

 1. ”Hur skall man förtjäna att få bli publicerad?”
  Att ha ”rätt” åsikter är ju grundläggande.
  Hade de t ex nämnt ”krav”, ”språkkunskaper i svenska”, drogade barn, eller ”medborgarprov” så hade nog publ uteblivit

 2. Dessa två idioter förtjänar inte att få en rad publicerad i tidningen. Jag mår så illa av deras ”Jag vet bäst” attityd. Vad har de sett som vi andra har missat???

 3. Båda två är Maktens röv(s)lickare…
  Enkelt framställt.
  De påstår sig ”veta” – till skillnad från oss, den obildade pöbeln som är ack så okunnig, den som ska Uppfostras av eliten, =dem..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s