Dagens citat

janhelin

Jan Helin tänker till och tänker stort.

Vad jag tycker om dagens traditionella massmedier är ingen direkt hemlighet (hänvisning 1 och hänvisning 2). Jag kan också tycka att bloggkulturen tar sig själv på lite för stort allvar även om den naturligtvis gör en hel del nytta och ställer traditionella medier på ända ibland. Ett riktigt bra exempel på det är när chefredaktören på Aftonbladet, Jan Helin, gnäller på bloggdreven (Dagens Media):

– Jag tycker att det är tänkvärt hur drevet har farit iväg åt ett håll, och drivits av en slags upphetsning över att vi nu äntligen har medborgarjournalistik och bloggar som styr upp mediernas skumma intressen. Det är inte riktigt så. Det här är en komplex historia, säger Jan Helin, och fortsätter:

– Antonssons granskning är intressant på en rad punkter, men man kan inte svälja den som sanning rätt upp och ner utan att prata med den andra parten. Jag kan tycka att väldigt mycket av drevet i bloggvärlden gör det. Det är en skillnad att vara journalist, då måste man vidimera det man vet.

Jo, journalister är ju just kända för att vedimera det de ‘vet’. Speciellt mediers opartiska hållning är  paradgren numero uno. Och komplexiteten, ja herregud, komplexiteten…. själva kärnan hos majoriteten av journalister.

Människans rationaliseringar är outgrundliga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s