Kettlebellsträning på 2000-talet

Återkommande läsare känner redan till att jag tränar med Kettlebells, både genom mina inlägg om diskbråck & träning och min träningsblogg. Kettlebellsträning är inte så utbredd i Sverige, faktiskt är Sverige långsammast i hela Europa att anamma KB-evangeliet, men för att denna ryska träningsmetod överhuvudtaget skulle kunna slå i Europa behövde den tydligen transporteras via USA (och Pavel Tsatsoline) och ompaketeras med den amerikanska och mer accepterade kulturen. Detta är ju naturligtvis smått beklagligt men huvudsaken är ju att det kommer hit förr eller senare. Det är dock kul när man ser denna förvandling från ryska kraftmän lyftande stora järnklot till färgglada trikåklädda och svingande skönheter som i de två filmerna under med Michelle Khai.

Film 1 som tyvärr inte kan bäddas in i bloggen.

Film 2:

Som sagt, huvudsaken är att vi även här får upp ögonen för detta fantastiska träningsredskap, om det är genom amerikansk metodik med musik och klasser, må så vara! Själv står jag däremot hellre ensam i en källare och svingar mitt klot, kanske i takt med lite countrymusik.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

2 reaktioner på ”Kettlebellsträning på 2000-talet

  1. Ja det skall bli intressant. Ser att en del håller på med Crossfit-träning på diverse bloggar, kanske det kan vara vägen till KB. Kanske gymkulturen med maskiner och anti-funktionellträning har satt sig extra hårt i Sverige? Kanske det passar ihop med vårt sinnelag om allt skall vara så säkert som möjligt….

  2. Det ska bli spännande att se vart kettlebellstrenden tar vägen i Sverige.
    I Finland har girevoy sport (tävlingsgrenen av kettlebells) blivit en del av finska tynglyftningsförbundet.
    Khais video var cool – hennes förhållningssätt till kloten påminner mig lite om kettlebell-jonglering i öst-staterna med koreografi, stora leenden och färgstark klädsel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s