Rosa Bandets användningsområde

rosa_bandet.jpgCancerfonden kör sedan länge som de flesta uppmärksammat en bröstcancerkampanj vid namn Rosa Bandet. Med hjälp av bland annat Aftonbladet har man hittills lyckats skrapa ihop totalt 120 miljoner svenska riksdaler vilket naturligtvis är högst beaktansvärt. Jag har själv noterat att det lilla rosa bandet senaste året fått ett rejält genomslag, även bland människor man kanske inte första hand brukar relatera med empatiskt eller politiskt engagemang, och det skall ju verkligen ses som nåt positivt.

En motsvarande kampanj för prostatacancer, mustaschkampen, har inte riktigt fått samma genomslag – än – och det är synd då det är den absolut vanligaste cancerformen (10.000 diagnoser per år, i jämförelse med 7.000 bröstcancerdiagnoser per år). Varför det är populärare bland män att ge pengar till bröstacancerfonden istället för prostatacancerfonden är egentligen ganska ointressant om det inte varit för en kommentar jag hörde häromdan där man menade att det tydligen skapats en attityd bland män att visa att man bryr sig gentemot kvinnor och därmed höjer sannolikheten att få ”knulla”. Sic!

Visst är det lite lustigt att det kanske är den mänskliga sexualdriften som fyller cancerfondens kassor? Tänk på det nästa gång ni ser en man med ett rosa band på bröstet, det kan finnas en dold agenda hos denne man!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

3 reaktioner på ”Rosa Bandets användningsområde

  1. Mitt bidrag var verkligen inte att på något sätt utesluta bevekelsegrunder att bära Rosa bandet, om det nu uppfattades så av någon.

  2. Det är i och för sig en intressant tanke. Men förhoppningsvis om än naivt, har forskarkåren vaknat och insett att det mesta av den tidigare forskningen och i och med det, medicinering och behandlling av olika sjukdomar i mångt och mycket grundat sig på mannens kropp och fysik. Jag, även om jag har drabbats av bröstcancer själv hoppas dock och tror på att de forskningbidrag som flöt in under höstens kampanj spiller över på cancerforskningen i allmänhet. Måhända att det denna förhoppning beror på att jag är pojkmamma, det vet jag inte.
    Tyvärr kan det dock ligga en stor sanning i det du säger och nog var jag en smula trött på alla marsipanbrösttårtor och globenbröst i höstas, särkilt eftersom det inte fanns spår av operationer eller andra ingrepp i dem. De var liksom bara stora och sensuella

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s