En dag med P1

Tryckte igår natt i mig några knäckebrödsmackor med dålig räkost vilket jag fått betala för under dagen. Under ruscherna mellan säng och toalett har P1 stått på och idag var det lite av räddningen för jag har mått som en cancersjuk. Filosofiska rummet var högintressant och handlade om människans förmåga att berätta. Man diskuterade i lugnan ro kognition, fantasi och meningsfullhet. Gäster var Peter Gärdenfors, kognitionsforskare och filosof, vid Lunds universitet, Yvonne Eriksson, konst o bildvetare från Göteborgs universitet och PC Jersild, författare. Speciellt delen om konstnärers förmåga att övertolka sin omvärld vilket kan skapa en paranoida känsla, rekommenderas.

Jag önskar att denna typ av lugna och nyanserade diskussionsprogram kunde produceras för TV. Jag är måttligt trött på alla dessa debattprogram där sällan något egentligen sägs.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

2 reaktioner på ”En dag med P1

  1. Om man skulle göra sådana program i teve skulle det vara att använda fel kanal. Olika kanaler är bra på olika saker. I teve använder man sig av rörlig bild. Blir inte så effektfullt när ett gäng människor sitter still och pratar.

    (det görs i och för sig ibland, som i ”snillen spekulerar” eller i en del sommarprogram där som samlat ihop ett gäng kloka människor som ska prata en timme varje kväll. men då blir det ganska dålig teve.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s